Hoppa till innehåll

Sverige är ett u-land när det gäller åldersdiskriminering och idioterna på Jusek dvs min fackförening säger att jag får skylla mig själv

26 juli 2011

I Sverige säger man att det är viktigt att man jobbar till man fyller 65 och nu gärna längre. Det är bra. Problemet är att som medborgare diskrimineras man på ett sätt som vore omöjligt i vilket annat land som helst.

Sverige var sist av alla Eu-länder med att införa Eu-direktivet som förbjuder äldersdiskriminering i arbetslivet.

Den som tror att facket vill hjälpa till och se till att lagen följs har inget att hoppas på. Idioterna hos fackföreningen Jusek vrider och vänder på allt till arbetsgivarens förmdel och lämnar dig 100% i sticket.

Fick i går besked om att det är mitt fel att jag diskrimineras. Snorungarna som jobbar på Jusek är helt ointresserade att ta strid för oss äldre svenskar. Man baxnar när man får höra att det är mitt fel att arbetsgivaren inte ens kallar mig till anställningsintervju fastän att jag är mer kvalificerad genom längre och mer kvalificerad utbildning och längre arbetslivserfarenhet än övriga sökande.

Du som är 55+ och svensk är helt rättslös. Ingen ställer upp och vill hjälpa dig. Det är nu andra gången på kort tid som jag fått uppleva att jag inte har något som helst värde på svensk arbetsmarknad. Man väljer hellre någon som inte är född i Sverige. Frågan är varför? Kanske gynnsamma bidrag som man kan söka för att få lägre lönekostnad.

Varför ska jag acceptera det här? Det finns ju en lagstiftning som säger att JAG har rätt men det struntar man i. Man undrar också om regeringen insett hur situationen ser ut. Hur kan man annars tala om att det är viktigt att vi arbetar LÄNGRE och LÄNGRE. Det är ju bara tomma ord.

Varför vill ingen hjälpa MIG? Jag är faktiskt en av dom som byggt upp dagens Sverige. Nu vill man kasta oss på soptippen. Och ingen bryr sig. Sverige har förvandlats till ett u-land och inte bara på det här området – och med fackföreningarnas goda minne.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: