Hoppa till innehåll

Finns det någon plan B för Europa eller?

22 juli 2011

En vecka med fullt upp för alla medier att rapportera om stora och mindre stora händelser. Det skrämmande är att ännu ett krismöte äger rum i Bryssel och allt slutar med leenden och ryggdunkningar bland alla inblandade politiker. Media tycks inte riktigt veta vad som är hönan och ägget. Någon talar om en Marshall-plan för euron. Historiens vingslag osv osv.

Många tycks inte förstå att politikerna innerst inne bara tror och hoppas att allt löser sig – om 10-20-30 år eller så. Om 30 år är de flesta 70 åringar 100, om 20 år är det dagens 15-åringar som sitter på toppjobben, om dom nu lär sig att läsa och skriva.

Man undrar om det finns en plan B för Europa om ytterligare problem skulle tillstöta. I dag går det ju alltid att ringa Kina och be om lån. Men hur ser Kina ut om 10-20-30 år? Var ska pengarna till exempelvis pensionerna då komma från?

Den fråga alla borde ställa sig är : behöver vi verkligen en egen valuta i lilla Europa? Skulle inte två valutor räcka: dollarn och den kinesiska valutan? Låt Schweiz ha kvar sina Schweizerfranc och de som ändå inte är nöjda får väl välja guldet. Lätt som en plätt.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: