Hoppa till innehåll

Euro-såpan värre än News of the world skandalen

21 juli 2011

Sommar betyder nyhetstorka och därför har den engelska tidningsskandalen med mediamogulen Murdock i spetsen fått ett enormt genomslag i alla medier. Att det finns engelska tidningar som lever på kändisskvaller vet alla och det har funnits i alla tider och fanns redan på 60-talet. Skillnaden i dag är att media och etablissemanget lever i symbios och servar varann med information på ett osunt sätt. Och några tjänar fruktansvärt mycket pengar på detta.

Sedan har vi Euro-såpan som man trodde var inne på sista refrängen, men inte då. Men nu börjar den bli lite skrämmande eftersom att ingen vågar göra något radikalt för att en gång för alla lösa problemen. Än en gång ska nya pengar pumpas in för att undgå – ja vad då? De 17 länder som ingår i den s.k. euro-zonen är:  Tyskland, Frankrike, Italien, Holland, Belgien, Luxemburg, Spanien, Malta, Cypern, Slovakien, Slovenien, Finland, Österrike, Irland, Portugal, Estland och Grekland. Det enda positiva är att 17 länder ska dela ut pengarna och de övriga 10 eu-medlemmarna kan stå lite vid sidan av – men är ändå på något konstigt sätt med och betalar.

Varför anordnas inte en hearing där man ställer alla eu-ministrar till svars och kräver att de lägger korten på bordet? Kan man göra det i England måste man kunna göra det i Bryssel. Ingen europé kan ju leva ett normalt liv och planera för sin framtid med dessa kriser ständigt hängande i luften. Eu:s trovärdighet är nere på bottennivå och det var väl inte så här det var tänkt. De som bara använder sin position i eu för att tjäna på det privat måste bort.

Skrota eu och gör en ny och modernare organisation som ALLA eu medborgare har NYTTA av. Dagens eu har överlevt sig självt. Man förstår att grekerna dvs gemene man i Grekland känner sig svikna. Grejen är att vi är ALLA svikna – av eu-politikerna som inte klarat av sitt jobb.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: