Hoppa till innehåll

Varför finns det inte någon som är intresserad av att ta en närmare titt på Grekland och de ekonomiska förhållandena som grekerna lever under?

28 juni 2011

Nu har Grekland och den grekiska ekonomin varit på agendan under hur lång tid som helst. Men fortfarande kommer det inte fram fakta som skulle ge gemene man en chans att fatta vad som händer.

Vi är nu inne på ännu ett s.k. räddningspaket för att göra de möjligt att rädda – ja vadå?

Experter säger att det i princip räcker att trycka mer sedlar för att hålla skeppet flytande. Praktiskt och bra. Problemet är att när man lånar ska man betala tillbaks. Men nu är det ju en regel med hur många undantag som helst. Men i slutändan gäller ändå att lån SKA betalas tillbaka.

Vi som nu bara står och ser på känner bara att det här kan inte vara sant. Det märkliga är att det hittills aldrig har presenterats FAKTA uppgifter som gör det möjligt att greppa hur grekerna faktiskt har det.

Vore intressant att  t.ex. få veta vilka utgifter en grekisk ”normal” familj har. Vad kostar det att leva och bo. Vad kostar det att bygga ett hus? Vi vet att i grannlandet Turkiet bygger man billigt pga låga kostnader och inget behov av isolering, uppvärmning etc.

Vad kostar det att köpa livsmedel etc. Vad kostar det att ta sig med buss, tunnelbana, tåg etc.  Vore intressant med en jämförelse med några olika EU-länder för att se hur ”extremt” Grekland är om det nu är det.

De flesta skulle nog kunna acceptera ett och annat men eftersom man hela tiden bara får veta att ekonomin är på gränsen till bankrutt så känns det fortfarande bara helt galet att slänga in ännu mer pengar i ett till synes svart hål.

Varför vill inte media redovisa faktauppgifter om den grekiska ekonomin och grekisk levnadsstandard?

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: