Hoppa till innehåll

Pia och Palin kanske världens räddning

19 juni 2011

Den som försöker göra något som inte är mainstream vet att en smäll på käften väntar och en kniv i ryggen också. Kanske för att någon annan hann tänka rätt – först. Kanske för att någon annan säg sambanden – först.

För att ett samhälle ska fungera krävs att man följer vissa grundläggande normer.Idag har man börjat rucka på dessa normer och ganska rejält dessutom. Det som förr var rätt är nu plötsligt fel. Det som var fel är nu helt okej.

I denna upp och ned vända värld är det ibland svårt att orientera sig. Vissa har dock en inbyggd kompass som gör att man fortfarande är beredd att kämpa för det som är rätt och rättvist.

Idag blåser det kring Pia K i Danmark eftersom man där vill göra något åt den organiserade brottslighet som handlar med vapen och narkotika. Man vill ta i med hårdhandskarna och göra kontroller av fordon som kan misstänkas föra in bl.a. illegala vapen. Många undrar om det inte går att göra på något annat sätt. Men eftersom smugglingen sker på väg med fordon finns inte många alternativ.

Självklart borde väl fler visa uppskattning när någon tar brottsbekämpning på allvar. Problemet är kanske att det är en person med integritet och skinn på näsan och som dessutom inte är man som står för denna i EU ögon ”illojala” handling. Den fria rörligheten för varor mm riskerar ju i och med detta att inskränkas.

Men det finns fler som står upp för rätt och rättvisa. I Sverige är Sarah Palin närmast en skämtfigur och ingen som media vill ägna något spaltutrymme åt eller sändningstid. Ingen vill ha en svensk Palin. Hur skulle det se ut. Dessutom har hon glasögon och är amerikan. Inte något för Sverige alltså. Och därför inte mycket väsen om Socialstyrelsens nya regler som ska gälla från och med 15 august 2011 redan och som ska ge patienter ”rätt” att avbryta livsuppehållande behandling på sjukhuset. Passiv dödshjälp mer eller mindre legaliseras och man hör inte ett pip från kyrkan, kristdemokraterna eller någon annan som borde reagera. Och nu går ju folk på semester och inga debatt program i tv förrän i september. Hej och hå. Jo, förresten läkarna tycker att det kanske inte är ett helt 100% lyckat beslut av Socialstyrelsen. Man har vissa kritiska synpunkter. Dessutom är ju en läkare åtalad för dråp på en ung patient och fallet ska upp i domstol i slutet av september. Och ingen vet hur det slutar. Lite låg profil från läkarhåll den här gången alltså.

Dn artikel om Socialstyrelsens nya regler fanns den 17 juni

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: