Hoppa till innehåll

Portugiserna borde skämmas. Tack Finland.

20 april 2011

Tyvärr vet idag inte många vad EU egentligen är och ännu mindre något om EU:s historia. Men EU startade faktiskt utan Sveriges medverkan.

Det EU vi känner idag grundades 1958 samma år som VM i fotboll spelades i Sverige. Meningen var att man skulle underlätta handeln mellan länderna Tyskland, Frankrike, Italien, Belgien, Holland och Luxemburg.

Idag när även Sverige är med är antalet medlemsländer 26 och idag har vi facit och kan konstatera att det finns mycket övrigt att önska.

Här i Skandinavien där dock Norge står utanför kan vi se att EU är orättvist. I Finland finns nu ett parti som tagit till sig den misstro som många känner men som man inte vet hur man ska föra fram.

Det som fått många i Finland att reagera är bl.a. mastodont lånen till länder som Grekland, Irland och nu kanske Portugal. Dags att rensa luften om det här för det kan ju inte vara rimligt att länder som rättar mun efter matsäcken sedan ska använda sina medborgares skattepengar för att täcka upp för länder som slösat bort sina egna. Det är kanske typiskt att det i samtliga fall är katolska länder som ”drabbats” av akut penningbrist.

De flesta i Skandinavien tycker nog att det är lite magstarkt att de nu aktuella länderna beter sig som småbarn som ropar på mamma när godiset är slut. Så här kan det ju inte fortsätta. Dags att folk sätter press på sina undfallna regeringar. De pengar folk betalar i skatt här används ju aldrig till något som man själv har någon glädje av.  Dags att skattestrejka.

Portugiserna borde skämmas. Tack Finland.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: