Hoppa till innehåll

Förr kunde man sitta och vänta på att någon annan skulle göra jobbet – men det gäller inte längre – på gott och ont

12 mars 2011

För en vecka sedan kunde den här bloggen berätta om hur det är att söka jobb i Sverige i dag i vart fall om man passerat 40 och lite till.

Idag kan man konstatera att lagar och regler är till för att man ska få det man har rätt till. Men för att man ska få rätt måste man också vara lite jobbig och hänvisa till de lagar som finns för att ta tillvara ens intressen.

Kort sagt så har det efter ett par veckors mejlande och ett brev med snigelposten lett fram till att det nu finns uppgifter som gör att det är möjligt att nysta vidare i ärendet.

Som alltid gäller principen att ibland tar det lite tid att få rätt så det gäller att ha is i magen och inte ge upp för minsta lilla motstånd.  Inget är ju nytt under solen och det här med diskriminering i arbetslivet är absolut inget nytt. Förr fanns det en lag som hette Jämställdhetslagen. Nu har vi en lag som istället kallas Diskrimineringslagen. Men innehållet är i princp det samma.

Om det är åldern som varit utslagsgivande när man sökt ett jobb men inte ens  kallats till intervju så är man i princip garanterad ca 75.000 kr i skadestånd utan diskussioner.  Men först ska man alltså begära fram uppgifter om den som fick jobbet. De uppgifterna måste arbetsgivaren ge dig som sökande eftersom det är offentliga handlingar.

Det finns ingen anledning att vika ner bara för att man inte fått ett jobb man sökt, tvärtom det är då det är dax att agera och inte lämna något åt slumpen. Det finns nämligen pengar att tjäna på detta.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: