Hoppa till innehåll

Det enda positiva med Skåne är faktiskt Kastrup

27 februari 2011

Den som vill bli kränkt, trakasserad eller illa behandlad i största allmänhet rekommenderas att flytta till Skåne.

Som medelålders svensk akademiker med två examina förväntar man sig att behandlas med viss respekt men det kan man glömma när man kommer ner till Skåne.

Man hade ju hört att skåningar är lite knepiga men det här överträffar allt. Man undrar också vad som är grunden till denna fientliga attityd och om den gäller alla eller bara oss som inte råkar vara födda här nere.

Sökte en tjänst som handläggare på överförmyndarnämnden i Malmö för att få chansen till en inblick i hur denna typ av verksamhet fungerar. Som jurist är det ju vanligt att man har god mans uppdrag och överförmyndarnämnden är då den myndighet som övar tillsyn av just de gode männen.

Trodde i min ljusblå värld att jag med min långa utbildning och arbetslivserfarenhet skulle vara den person man sökte. Vilket tydligen inte var fallet.

FEM månader efter att tjänsten tillsatts anländer ett meddelande om att tyvärr är tjänsten tillsatt av annan sökande.

Mejlar så den person som undertecknat meddelandet, vilket är chefen för överförmyndarnämnden, Anette Strömblad.

Av ännu okänd anledning vägrar hon att svara på mejlet som var en förfrågan om vem som fått tjänsten och dennes ålder då jag misstänker att det kan röra sig om åldersdiskriminering.

Till saken hör att kuvertet som meddelandet skickades i var ett brunt kuvert (vanligen använder man vita kuvert på 2000-talet) och adressen var till råga på allt skriven för hand med kulspetspenna.

Denna arroganta och oprofessionella attityd skulle aldrig godtas i ett privat företag men när det gäller allmänt finansierad verksamhet i Malmö finns tydligen ingen lägsta nivå vad gäller kvaliten på servicen till medborgarna.

Det intressanta är att det här en myndighet som ska granska och kontrollera de gode män som har att förvalta tillgångarna åt de personer som inte själva klarar av att göra detta.

Det är dax att någon kontrollerar stenålders byråkraterna på överförmyndarnämnderna runt om i landet vilket inte är fallet idag.

Det finns nu bara en sak att göra och det är att låta facket driva ärendet till DO (diskrimineringsombudsmannen) så får vi se var vi hamnar.

Nej, det enda positiva med Skåne är faktiskt Kastrup.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: