Hoppa till innehåll

Otack är världens lön del 398

13 februari 2011

Det finns ett företag som sysslar med tjänstepensioner som har som slogan ”det är mänskligt att vara kortsiktig”. Råkade av en slump hamna på deras hemsida tidigare i veckan och snacka om att slå huvudet på spiken. Det finns en länk längst ner på det här inlägget.

Lika sant som det är sagt finns ett annat uttryck ”otack är världens lön” som så vitt är känt inget företag ännu tagit till sitt valspråk.

Hur som helst så börjar det bli lite jobbigt med alla påhopp på näringsminister Maud Olofsson (c). En av få politiker med sunt förnuft och fingertoppskänsla i den nuvarande regeringen. Vilken minister har varit så effektiv under den här perioden frågar man sig. Tyvärr tyngs hennes parti av det klantiga hanterandet av vargjakten som nu till och med den franska skådespelarskan Brigitte Bardot känt sig tvingad att reagera mot.

När det gäller Maud Olofsson borde fler tänka sig lite för innan man går till nya angrepp för det var trots allt hon och endast hon som tog initiativet till fyrparti-alliansen genom att bjuda hem ”gänget” till den egna sommarstugan för att dra upp linjerna för en valsamverkan.

Detta tycks nu vara glömt. Tacka Maud Olofsson för att vi slipper ha Göran Persson vid rodret. I valet mellan pest och kolera får man trots allt vara tacksam att allt inte är vid det gamla. Men otack är världens lön. Har alltid varit.

Kolla här om kortsiktighetens baksidor http://www.alecta.se/Privat/Kortsiktighet/Det-ar-manskligt-att-vara-kortsiktig/

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: