Hoppa till innehåll

När ska Sverige lära sig att korten måste upp på bordet?

12 januari 2011

Att bo i Sverige känns mer och mer som att ha hamnat på en annan planet. Det handlar inte bara om det absurda vädret. Det handlar också om hur man får tag på korrekt information i ett allt mer slutet land.

Det är en klar fördel att ha språkkunskaper och tillgång till internet det har man förstått nu. Den som inte har tillgång till utländsk media får ju hela tiden bara en tillrättalagd bild av händelser och skeenden.

Den som har tillgång till dansk tv kan ganska snabbt konstatera att ansatsen skiljer sig markant när det gäller nyhetsrapportering och debatter.  I stora drag kan man säga att om det finns ett problem så löser man det genom principen alla kort upp på bordet. Den som är ansvarig (ministrar eller andra som har med saken att göra) ställs till svars och en lösning kommer fortare än man hinner säga Köpenhamn. Ordet utredning verkar inte finnas i danska språket överhuvudtaget. Frågan är när ska storebror Sverige inse fördelen med principen korten upp på bordet i stället för att fortsätta leka struts.

I Sverige har nu en världsunik debatt uppstått efter att 6 personer dödades av en ung vit man i Arizona förra helgen. I Sverige undrar man nu plötsligt varför det hela inte kallas ett t*err*or dåd.

Den här typen av skendebatter förhindrar ju att man fokuserar på rätt saker. Men nu har det ju gått så långt att det verkar som om rättvisa i Sverige bara kan skipas om något annat land får ta hand om saken.  Två färska exempel.

Ta det här med dom fyra svenska medborgare som anhållits av danskt rättsväsende efter samarbete med svenska myndigheter. Det är alltså Danmark som dömer och straffar dessa personer.

Ett nytt och hittills i Sverige okänt fall handlar om Brittiskt rättsväsende som efter samarbete med svenska myndigheter lyckats anhålla, döma och straffa en svensk medborgare som inte bara lurat svenska staten och skattebetalarna på miljonbelopp utan gjort detsamma i Storbritannien. Artikeln går att hitta på den här länken http://www.dailymail.co.uk/news/article-1345823/Somali-asylum-seeker-Amina-Muse-exposed-250k-benefit-fraudster.html

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: