Hoppa till innehåll

Coco Chanel, burka och non-profit

07 augusti 2010

Hamnade av en slump mitt i filmen om den stora franska modeskaparen Coco Chanel och kunde inte slita mig. Bara en grej som är ett citat och som säger allt om denna unika person: ”om du ska lyckas måste du simma mot strömmen”!

Sen var det det här med burka och slöjor och den debatten. Det som slår en är varför frågar man sig inte: finns det inga alternativ. Det är ju faktiskt så att man ibland vill vara anonym och kunna röra sig fritt utan att alla vet vem man är, men köpa en burka, tror inte det. Största problemet har av kända skäl mer eller mindre kända personer. I värsta fall måste man ha livvakt för att få vara ifred. Mindre påpassade personer använder peruk, solglasögon etc. Och då undrar man varför måste man ha en fotsid dräkt för att vara anonym eller handlar det om något annat? När burkan kom till fanns väl inte varken peruker eller solglasögon eller? Uppriktigt så fattar man inte vitsen med att täcka hela kroppen bara för att ”få vara ifred”. Det måste väl finnas modernare alternativ, eller?

I Sverige handlar det fortfarande väldigt mycket om bidrag och ingen tycks ifrågasätta detta idiotiska system på allvar. Eftersom USA bara är bra ibland men inte när det gäller deras förmåga att försörja sig på eget arbete så har många intressanta debatter och nyheter gått Sverige förbi. Inte särskilt många media har tagit upp de super-rikas (Bill Gates bl.a.) möte i veckan där man lovade att skänka bort hälften av sina förmögenheter till non-profit organisationer. I princip handlar det om att skänka pengar till företag och sammanslutningar som håller på med samhällsnyttig verksamhet som vård, skola och omsorg. Konstigare än så är det inte men självklart skulle svenska politiker bli arbetslösa om man slutade ta in skattepengar som det sedan handlar om att ”fördela” enligt bidragstänkarkonstens alla regler och  principer.  Veckans skräckexempel på vad detta system kan leda till var en icke-svensk familj som lyckats få ut ca 500.000 i MÅNADEN i olika ersättningar till sina fejkat handikappade barn. Räknar man lite på den summan blir det ca 16.000 PER DAG. Inte många advokater kan fakturera sådana summor. Det ska tilläggas att pappan i familjen har åtalats och dömts så det är ingen skröna utan det är på riktigt. Men det här är bidragssverige i kvadrat. Ändå ifrågasätts det inte. Men vem vill kapa den gren man själv sitter på? Här går ingen mot strömmen utan allt rullar på i de gamla ullstrumporna.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: