Hoppa till innehåll

Finns det något som heter sunt förnuft numera eller har det hamnat på soptippen också?

31 juli 2010

Verkligheten blir alltmer absurd och man undrar finns det ingenting som heter sunt förnuft längre? Media skapar numera en sorts dagens verklighet där allt blandas ihop till en  mix utan sammanhang och analys. Nyhetsflödet är tämligen jämnt över tiden och råder s.k. nyhetstorka måste man rota fram något någonstans ifrån för att fylla tablåer och tidningsspalter. När det verkligen händer något intressant eller anmärkningsvärt försvinner det i flödet och kokas ner till en notis i mängden. Bagateller förstoras upp och plötsligt sitter alla svenskar och stickar likadana yllemössor i stugorna tills garnfabrikanterna baxnar och inte kan leverera mera.

Vansinnesvaccineringen i vintras har tydligen stötts och blötts bland experterna och man kan nu konstatera att bara Sverige tog till storsläggan mot ett tämligen ofarligt virus. Man konstaterar samtidigt att man inte kan dra några slutsatser av detta storskaliga experiment eftersom nästa gång kommer förutsättningarna och omständigheterna att vara helt annorlunda. Men allt i allo sparades ca 30 liv eller så.

Att inte bara Sverige hamnat i något slags absurd verklighet kan man väl konstatera när lanseringen av nya mobiltelefoner kan få folk att gå över lik. Förr var det hippt att vara originell och skaffa sådant som man kunde vara ensam om och därmed sticka ut från mängden. Hur kul är det att ha en ny iphone som varenda kotte har? För oss lite äldre är det här obegripligt. Åtminstone för oss som åkte utomlands på 60-talet för att handla kläder som garanterat ingen hemma hade. Man ville ju vara unik.

På tal om att vara unik. Råkade se norsk tv häromdagen där en norrman medverkade  (missade tyvärr namnet men en bok kommer tydligen när som helst) som precis återvänt från 365 dagar ensam i skogen tillsammans med sin hund. Eftersom han är jägare hade han haft möjlighet att skjuta en hjort bland annat. I övrigt hade han livnärt sig på svamp bär etc.  Skulle någon svensk klara detta?  Man tvivlar.

Råkade av en händelse se en blogg om en ny trend i USA som faktiskt har anknytning till det här med att livnära sig på vad som finns i skog och mark. Det finns tydligen många i USA som är mycket intresserade av ett liv nära naturen. Man tar t.ex också tillvara djur typ småvilt som dött i samband med trafikolyckor och tillagar köttet och äter osv.  Intressant. Kanske bra att vara beredd när nästa dip i konjunkturen kommer. Alla bor ju inte i trygga bidrags Sverige.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: