Hoppa till innehåll

Man upphör inte att förvånas eller allt går tydligen att sälja

23 juli 2010

Som vanligt, av en ren slump, får man ny information om sin omvärld. Den här gången var det en tidningsnotis i utländsk media inte så långt från Sverige.

Och det är sånt här som får en att inse att Margaret Thatcher inte var helt fel ute när hon som nästan den ende politikern beklagade att Berlinmuren föll.

Det som följt i spåren av Berlinmurens fall är ju en okontrollerad kriminalitet som vi lite till mans drabbas av mer eller mindre hela tiden. Man förstår att många var frustrerade att leva i gamla östeuropa och sedan vill ha kompensation för detta men konsekvensen har ju blivit att nästan ingen litar på dessa människor eftersom bakom fasaden kan finns en driven kriminell.

Den tidningsnotis det här gällde handlade om  mindre nogräknade företag och anställda som säljer personuppgifter till kriminella som vilken vara som helst tydligen.

I det här specifika fallet var det en resebyrå som ”samarbetat” med kriminella som med uppgifter om avresedatum etc i lugn och ro tömde villor och lägenheter medan ”kunderna” var på semester.  Verkligen smart. Vem skulle misstänka att en resebyrå ligger bakom det hela. Knappast polisen åtminstone inte polisen i Sverige.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: