Hoppa till innehåll

Jag vägrar att betala skatt när vissa ostraffat kan begå brott och förstöra allmän egendom

27 juni 2010

Efter den nu passerade midsommarhelgen kan man konstatera att slödder och marodörer fått härja ostört – igen. Notan dimper i slutänden ner som ett brev på posten hos oss skattebetalare. De flesta rycker på axlarna. Svenskarna kan ju betala. Det är väl bara att dra in på potten som går till de äldre. De som inte haft vett att dö ännu.

På tal om midsommarhelgen en av höjdpunkterna för statskassan. Alla tycks inte inse vad en bojkott av Systembolaget skulle innebära i form av uteblivna intäkter i form av spritskatt OCH moms. Utan att ha några aktuella siffror så skulle man nog kunna säga att det rör sig om miljardbelopp rakt in i statskassan – pengar som i de flesta fall dessförinnan inkomstbeskattats.

Spritskatten är självklart motiverad ur ett folkhälsoperspektiv men de intäkter man får den här vägen är ju ett av flera sätt att finansiera ett helt sjukt bidragssystem som förstört detta land på mindre än 20 år.

Men den som vill ha ett slut på slöseriet måste börja någonstans. Man kan börja med att sluta handla på Systembolaget. Nästa steg är att göra sig av med bilen så slipper man fordonsskatt, vägskatt, bensinskatt och momsen på alla dessa skatter. För pengarna kan du skaffa dig en privat sjukförsäkring. Och det blir pengar över till att vid behov hyra bil. Och statskassans bidragssprättare kammar noll.

RÄTTELSE. På tal om förra veckans stora bröllop. Det var 30 brev. Hörde fel första gången men såg en repris senare som dessutom var textad. Rätt ska vara rätt.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: