Hoppa till innehåll

En idiot och slöseri med skattebetalarnas pengar

11 juni 2010

Om någonting är fel måste man klaga annars händer ingenting. Detta mantra återkommer regelbundet på den här bloggen och det är tyvärr en evig sanning som hela tiden är aktuell.

Att klaga effektivt så att det ger resultat är inte alltid helt enkelt. Men det är alltid bättre att tala om att man inte är nöjd än som alltför många gör bara bita ihop och knyta handen i fickan. Ibland kan saker och ting redas ut och sedan är saken ur världen. Men det är inte alltid så enkelt och framför allt går det inte alltid snabbt att få rätt. Då gäller det att ha is i  magen och inte tappa gnistan.

Har man rätt brukar man förr eller senare få rätt även om det kan ta sin lilla tid.

Men det finns även problemet med hur man hanterar kompletta idioter. En sådan person talar man ju inte till rätta och sedan är problemet löst. En idiot kan ju dessutom få dig att tro att det är du som är problemet.

Stötte på typen den här veckan och är förvånad att ingen tidigare tycks ha reagerat i just det här fallet. Men eftersom det även handlar om skattepengar som slösas bort kan det vara värt att titta lite extra på det här. Skattepengar är ju allas våra gemensamma resurser och ska inte användas till att avlöna inkompetenta idioter dvs fel person på fel plats om man vill uttrycka saken lite enklare.

I ett nötskal handlar det om ifall att det kan vara rimligt att en person som ska anses vara kompetent dvs expert på att bedöma andras företagsidéer men själv aldrig bedrivit någon affärsverksamhet, ska avlönas med skattepengar. Det handlar om huruvida en sådan ”expert” verkligen är kompetent att döma ut företagsidéer som vederbörande tydligen inte begriper överhuvudtaget.

I en tidningsartikel kan man läsa  en intervju där XX  bl.a. säger:

”Vissa startar företag med tanken att de ska göra det enklare och billigare. Det är enligt XX  inte en bra affärsidé.
— Då missar man poängen, folk är inte intresserade av mindre, billigare och
sämre.”

När man googlar på XX  får man upp att personen ifråga startade en enskild firma för mindre än 14 dagar sedan. Och hör och häpna aldrig  har haft F-skattsedel men däremot är registrerad för moms.

Detta är tydligen vad som krävs i Sverige idag för att få kalla sig företagsexpert . Personen ifråga anlitas dessutom av arbetsförmedlingen för att hjälpa till att bedöma blivande egenföretagares affärsplaner. Alltså arbetsförmedlingen anlitar och betalar den här typen av s.k. konsulter/experter med våra skattepengar. Undra på att bara 1 på 100 i Sverige startar företag. Och den personen startar nog utan hjälp av skattefinansierad expert konsultation.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: