Hoppa till innehåll

Egentligen borde väl allt vara perfekt, eller?

26 maj 2010

Det finns korkade uttryck och sedan finns det ännu mer korkade uttryck. Det är lätt att förstå att i ett land som Sverige där allt och alla ska vara precis lika att ett uttryck som tiden läker alla sår är som klippt och skuret för att dölja allt man vill dölja.

Om tiden läker alla sår är det ju bara nuet som räknas. Alltså bort med historien, bort med gamlingarna, glöm det där med gamla hjältar  osv osv.

I Sverige är hjältar något fult och skumt – utom i idrott.

Ett tecken i tiden är att en nyutgivning av ett gammalt album från 1970-talet är det intressantaste i dagens slätstrukna musikvärld och nu talar vi om Exile on main street som Stones har mixat om lite och gett ut igen.

I Sverige ska ingen sticka ut trots detta är tv-serier som tv3:s Hollywoodfruar och Anna Anka söker assistent enormt populära men självklart inte politiskt korrekta här.

Uppfinnare får man vara men inte entreprenör för det vet inte politikerna och media vad det är.

I Sverige har politikerna på några få decennier lyckats förvandla landet till en nation av lagom beiga medelmåttor. Detta är bl.a. resultatet av att  barnfamiljerna gjorts bidrags- och därmed politikerberoende för sin försörjning. 

Barnfamiljerna planerar sina liv efter de bidrag som samhället erbjuder istället för att sträva efter självförsörjning och att stå på egna ben.

Bidrag är inte ett led i någon konspiration utan ett sätt att hålla konsumtion och sysselsättning på konstlat hög nivå.

Men alltså, 3-åringarna på dagis åker numera regelbundet till Thailand på semester med sina föräldrar  medan gamlingarna på äldreboendena inte får vistas utomhus ens en gång i veckan.

Göran Persson sa någon gång att den som står i skuld är inte fri. Visst men den som har sin ekonomi knuten till ett antal bidrag är inte heller fri. Men i Sverige är det ju faktiskt lite fint numera att ha bidrag och suspekt att stå ”utanför”.

Det är väl vi som står utanför bidragssystemet som borde vara förebilder och normbildare – men i beiga Sverige är det precis tvärtom. Och i media är det alltid någon som blivit av med sitt bidrag som intervjuas.

Är man företagare/entreprenör bör man helst välja något annat land än Sverige om man vill ha förståelse för sitt val av livsstil.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: