Hoppa till innehåll

Ingen blir förvånad längre – men vart har anständigheten tagit vägen?

07 maj 2010

Ingen blir förvånad längre trots detta hör man hela tiden upprörda  röster så snart man slår på radion eller tv:n. Det kan självklart vara ett sätt att få ett intervjuobjekt att ”komma igång” eller försöka få lyssnaren/tittaren att tro att det är något angeläget som dryftas.

Men inget nytt under solen. Det närmaste man kan komma är vulkanaska, men dimma har ju alltid varit ett problem isynnerhet tät dimma.

Hur som helst så lyfter väl ändå en och annan nu på ögonbrynen när det blivit allmänt känt att Grekland har levt livets glada dagar men att det roliga nu är över och någon måste slanta upp en enorm massa Euro – genast. Problemet är att grekerna inte har något att betala med och i princip bara borde gilla läget som man brukar säga. Tyvärr visar det sig att flera Medelhavsländer har samma problem.  Vi lutheraner här i norra Europa som arbetar i vårt anletes svett sysslar inte med oansvarigt och slösaktigt leverne undrar liksom bara hur har det kunnat bli så här? 

Det har alltid funnits Spara och Slösa typer det fick man veta som barn när man fick tidningen Lyckoslanten och en fin sparbössa när man fick följa med föräldrarna till banken. Slösa hade mörkt stripigt hår och Spara ljust och lockigt. Vem ville man likna?  Det märkliga var att Spara och Slösa var två flickor. Har faktiskt inte tänkt på det förrän nu.

Problemet när det gäller Grekland är också att man säger att den ekonomiska stabiliteten hotas om man inte pumpar in 1000 miljarder. Och det här är bara början. Spanien och Portugal kanske behöver lika mycket och kanske mer.  Men hur många EU-miljarder har inte redan pumpats in till vägar, infrastruktur, jordbruk etc? Grekland har fått pengar till tobaksodling och allt möjligt.

Man undrar bara efter Svininfluensa-bluffen som måste ha gett läkemedelsbolagen miljarder och sedan flygindustrin som ska kompenseras för askmolnets konsekvenser var ska det här sluta om ingen säger stopp. Det här är helsjukt. Skattebetalarna måste säga stopp för de är ju VI som får betala i slutändan.

Så länge som svenska gamlingar får ligga ensamma i sina bostäder och självdö pga bristande organisationsförmåga och empati borde inte en Euro gå härifrån till lyxliv åt medborgare i medelhavsländerna. Var och en får ta ansvar för sig. Allt annat är oanständigt. Har man slösat bort sina tillgångar får man bita ihop och gilla läget. Det är ingen naturkatastrof som grekerna drabbats av. Punkt.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: