Hoppa till innehåll

Jag är livrädd att bli gammal och det har jag varit i flera år nu och det blir inte bättre

04 mars 2010

Att bli gammal eller åtminstone passera 50 är ingen höjdare i Sverige. Det är med all önskvärd tydlighet det ”budskap” som svensk media förmedlar. En grå massa på väg in i evigheten förvisade till någon inomhuslokal eller liknande. Osynlig och ointressant.

Det senaste insnöade halvåret har man kunnat ägna sig åt att diskutera varg eller inte varg, skatteavdrag eller inte för diverse hemjobb samt varför tågen inte går som förr i tiden. Sedan har man  återigen fått se diverse seniorer sittande inomhus i bästa fall med en kopp kaffe bredvid sig  MEN utan den tidigare obligatoriska dragspelsmusiken. Ja det var ju verkligen någonting  att rapportera om.

Men ändå inomhus i detta mörka solfattiga land där man dessutom är utlämnad åt diverse faktorer som man inte kan påverka i synnerhet inom vård och omsorg.

Man blir livrädd när man ser dessa till synes friska personer sitta igenom vintern inomhus. Är det verkligen så här det ska vara?  Tyvärr framställs Sverige som ett föregångsland men oftast vill man inte berätta om de bättre alternativen utomlands. Media som har till uppgift att granska makthavarna ser aldrig skogen för alla träd.

Hörde på radion idag att 25 % av befolkningen är pensionärer närmare bestämt 1.7 miljoner svenskar.  Inte jag dock på ett tag.  Hörde samtidigt att ett nytt pensionärsparti ställer upp i valet i höst. Lycka till!

Ska någonting bli bättre måste man klaga annars händer ingenting. Man behöver inte vara tacksam som svensk skattebetalare. De flesta betalar mer än de får tillbaka.

Alla betalar dessutom 25 kronor i moms till staten på varje hundralapp i affären. Etc etc.

Det är oerhört deprimerande att se skildringen av livet som gammal eller senior och man blir livrädd absolut livrädd.

Den här bloggen är ett slags uppstart till det nya företaget City55plus, dock försenat av bl.a. det bistra klimatet. Försäljningen av diverse prylar har hittills bara inbringat  1000 kr.  Lokal och medhjälpare återstår. 

Vissa av oss behöver glamour och rock&roll för att må bra kanske lite golf också – året runt. Samtidigt kanske vi kan avlasta den redan nu hårt ansträngda svenska  ”äldreomsorgen” genom att ta saker i egna händer.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: