Hoppa till innehåll

Har det gått så långt att enda sättet att få politikerna att göra något är att starta en blogg??

22 februari 2010

När den här bloggen startade lite försiktigt i augusti i fjol var tanken att kanske få igång en debatt om våld mot äldre och även aktualisera det här med åldersdiskriminering.

Hittills efter ett halvår har ett mål nåtts. För någon månad sedan rapporterade media att regeringen ändrar lagen så att bland annat brott mot äldre kommer att bedömas strängare. Bra, värt att fira.

Åldersdiskrimineringen är en svårare nöt att knäcka. Och man ska kanske inte begära det orimliga i dessa bistra kalla snöiga exeptionella tider när nästan allt slutat att fungera normalt i det här landet.

Plötsligt är inte vargjakt det viktigaste samtalsämnet i Sverige. Nu handlar det om Europas sämsta järnvägssystem medan fuskbyggen avslöjas på löpande band i takt med att tak rasar ner över kaninutställningar, ladugårdar med kor och grisar samt ridskolor etc etc i all oändlighet.

Att Sverige är på väg utför begriper väl vem som helst när ingenting får kosta någonting och i stället för att ta itu med de egna problemen i Sverige sticker politikerna hellre på konferens utomlands där man generöst lovar att ställa upp med pengar och svensk personal till alla som ber om det. Har ledamöterna i KU hamnat i koma eller vad är det som händer? Med tanke på alla fel och misstag som begåtts borde ju den verksamheten vara fullt sysselsatt ett bra tag framöver.

För att väcka den överdimensionerade riksdagen och dess ledamöter krävs tydligen att bloggvärlden förklarar hur det fungerar här ute i verkligheten.

Kan inte politikerna hantera skattepengar ska de inte heller ha rätt att ta ut skatt och avgifter.  Bidragssystemet måste bort och ersättas av försäkringar som sköts av privata bolag/banker. Då kan man åtminstone få kontroll över vad man betalar för. För 40 år sedan fanns bara barnbidrag och underhållsbidrag till ensamstående mödrar. Resten klarade folk själva.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: