Hoppa till innehåll

Tvinga riksdagspolitikerna att genomgå ett lämplighetstest innan de får ansvar för våra skattepengar t.ex. högskoleprovet

09 januari 2010

Det kan inte bara vara en slump att det ena stolliga beslutet efter det andra går igenom den svenska riksdagen.

Det här hade inte varit möjligt för säg 20-30 år sedan. Det mest anmärkningsvärda är att ingen tycks se ett samband mellan stolligheterna.

Frågan är hur kan man få sprätta skattepengar kors och tvärs utan att ta ansvar. Svaret är förstås att inget ansvar utkrävs av skattesprättarna. Tidigare fanns det något som kallades TJÄNSTEFEL. Det innebar i princip absolut ansvar och avsked på grått papper. Nu behöver man inte skärpa sig längre utan kan bekymmersfritt lalla på i sin lilla värld.

De två värsta sprättarincidenterna och korkade beslut som nu får passera är:

1. allmän vaccinering av ”hela” befolkningen till en kostnad av 2 miljarder kronor. pengar i sjön för en i princip ofarlig förkylning.

2. allmän jakt på ca 20 vargar med hjälp av 20.000 (tjugotusen) jägare i ett land vars yta är jämförbar med Spanien. kostnad okänd.

Hur ska man få stopp på den här typen av vansinnesbeslut?

Vill man inte ha syndabockar kan man kanske tänka sig ett lämplighetstest typ högskoleprovet för dom som ska få bestämma över landets skattepengar. 

 Frågan är varför ingen bryr sig. Och varför det aldrig  finns ”utrymme” när de äldres situation typ felmedicineringen inom vården ventileras eller när det gäller att underlätta för småföretagare. Svaret torde vara att de valda politikerna inte har en susning om vad sådana frågor egentligen handlar om.

Klarar man inte ens högskoleprovet har man inget i riksdagen att göra. Då ska man ägna sig åt något mindre ansvarsfullt.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: