Hoppa till innehåll

Bojkotta Teliasonera och andra företag som fullständigt struntar i oss äldre

24 november 2009

Den här gången ska det handla om en händelse självupplevd faktiskt som bekräftar alla farhågor man haft om hur det är att bli äldre.

I Sverige ska man bara glömma att man som kund har rätt och företaget fel när saker krånglar eller något blir fel i samband med köp av tjänster osv.

Är man över 50 är man inte intressant att diskutera med om det inte gäller köp av datorer eller mobiltelefoner förstås.

Ibland läser man intressanta saker i gratistidningar och det var verkligen som huvudet på spiken när det nyligen skrevs om ett tabubelagt ämne i Sverige nämligen att de senaste 10 åren har ca en halvmiljon svenskar valt att lämna Sverige och då handlar det inte om immigranter som vänder tillbaka till sina hemländer. Nej det handlar om svenskar hör och häpna.

Kanske kan den här bloggen få ytterligare 100.000 pensionärer att lämna landet. Det är faktiskt rätt tröttsamt att hela tiden skuffas åt sidan och i princip bara ha ”rätt” att betala skatt när man passerat 50. Och utvecklingen går i rasande takt.

För att återgå till Teliasonera så handlade det om en så enkel ”uppgift” som att få igång ett telefonabonnemang efter en flytt. Totalt kaos och efter två veckors tålamod och enbart sms meddelanden från Teliasupporten sades abonnemanget upp. Trots att inte ett enda samtal kunnat ringas vill Telia inte besvara reklamation skriftligt. Förmodligen kan ingen stava längre och sms är det sätt man kommunicerar på 2009.  Faktura hanteringen är troligen outsourcad till okänd ort och alltför komplicerad för att hanteras i Sverige.

Tips: Konsumenternas tele-tv- och internetbyrå (KTIB) tar emot klagomål på sin hemsida. Googla så hittar du adressen.

Man kan även vända sig till ARN dvs allmänna reklamationsnämnden.

I tredje hand finns möjligheten att polisanmäla bedragare.

Blir man illa behandlad och man vet att man gjort allt rätt måste man bara klaga.  Bli ett ”pain in the ass” för ingen tackar dig för att du finner dig i din situation. Du är nämligen inte ensam om att behandlas så här.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: