Hoppa till innehåll

Dags att skrota personnumren

09 november 2009

Sverige är ett byråkratiskt land sedan flera hundra år tillbaka. På ont och gott.  Fattar man hur systemet fungerar är så mycket enklare att förstå varför saker och ting är som dom är.  Men personnummer, var kommer det ifrån?

För att framstå som trovärdig kommer den här bloggen att försöka hänvisa till varifrån faktauppgifterna kommer ifrån.

Ett försök att få fram uppgifter om hur vanligt brott mot äldre är har gjorts.

Resultatet är dock att statistik saknas enligt en talesman på BRÅ, dvs brottsförebyggande rådet.

Att dra slutsatsen att brott mot äldre inte förekommer kan självklart inte dras. Tvärtom.  Detta visar inte minst rapporteringen i media. Media har ju kontinuerlig tillgång till polisanmälningar och domar där personuppgifterna finns tillgängliga.

När det gäller åldersdiskriminering är det lättare att få fram uppgifter. Varför undrar man?  Den lag som gäller åldersdiskriminering gäller här i Sverige bara diskriminering i arbetslivet.

Den här bloggen ska handla om åldersdiskriminering i allmänhet. Att Sverige inte kommit längre på det här området är ju anmärkningsvärt och beklagligt.

Är det kanske dags att skrota personnumren för att komma åt den extrema åldersfixeringen i Sverige? Är det förresten i överensstämmelse med EU-rätten att ha personnummer istället för som i USA socialsecurity number?

I Sverige är ålder något negativt efter att man fyllt 30.  Man betraktas ofta som ett problem som ”samhället” ska lösa eller inte lösa.  Det är köttberg hit och det är köttberg dit. Man skuffas som äldre åt sidan om man inte har vassa armbågar. Ingen frågar om du tycker det är ok. Dags att skaffa megafon med andra ord.

Sverige har misslyckats med både det ena och andra. Svininfluensadebatten är bara ett symptom på vad vi har att vänta oss.  Byråkrater som inför öppen ridå strider mot andra byråkrater om ”sanningen” .  Wow liksom! The bottom is nådd!

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: